RO

ALLY

BIOGRAFIE:

Copilaria si debutul:

Ally (Alina Dogaru) s-a nascut pe 9 februarie in Dorohoi, judetul Botosani. A crescut la tara, intr-un satuc desprins parca din povestile lui Creanga, iar primele ei concerte le-a sustinut in fata prietenilor de joaca si mai ales in fata necuvantatoarelor din curtea bunicii. “Am avut cea mai frumoasa si mai simpla copilarie! Eram stapana universului meu si cea mai cea din batatura! Un copil descult, fascinat de povestile bunicii la gura sobei, o mogaldeata bucalata si prea curioasa care locuia in marul din fata casei si canta din toti rarunchii melodii intr-o limba inventata. Eram eu si atat… Cam tot ce am reusit sa fac frumos si diferit pana acum, datorez muntelui de curaj si vointa al copilului din mine!”

Tot curajul a adus-o “de la capatul lumii’, cum spune ea in inima tarii, la Bucuresti unde a absolvit facultatea de R.I.S.E mai mult ca o obligatie morala fata de mentalitatea conservatoare a parintilor, care nu vedeau un viitor sigur in muzica. S-a putut dedica apoi pasiunii dintotdeauna urmand cursurile “Companiei de artisti”. “A fost momentul cand toate fricile si limitele autoimpuse de prejudecati si obligatii fictive au cazut sub revelatia unui nou inceput. Brusc mi-am dat seama cat de mult pot si ca n-am nici o limita!”

Asa ca in 2014 a participat la “Vocea Romaniei” cu o abordare originala si curajoasa a piesei Anastaciei, “Not that Kind”. Toate cele 4 scaune au fost ale ei ca si intreg auditoriul, iar unul cate unul cei 4 jurati s-au intors fascinati de vocea carliontatei cu ochi albastri. Evolutia ei pe parcursul show-lui a fost una graduala, evidentiind o flexibilitate vocala aparte atat prin abordarea unor piese si genuri muzicale total diferite (pop-rock, disco-funk, r&b), cat si prin ambitusul vocal generos. Senzatie au facut whistle-urile ei, care au dat o nota personala interpretarilor din concurs. “A fost pentru mine cea mai frumoasa experienta artistica de pana acum, iar scena “Vocii” merita incercata! E altceva…si n-am simtit c-as fi concurat cu altcineva in afara de mine insumi! De fapt despre asta e vorba acolo, sa te depasesti pe tine si sa-ti atragi un public al tau!”

Cariera:

In noiembrie anul acesta a lansat primul ei single, “LoveSick”. Piesa este compusa de ea impreuna cu pianistul Andrei Ganea si produsa in colaborare cu baietii de la Deepside Deejays si Casa de discuri si productie “Metropolitan Records”. Cu influente pop si disco-funk, mesajul piesei aduce in prim plan dependenta oamenilor de dragoste si toate starile contradictorii prin care te face ea sa treci intr-o relatie de iubire. Videoclipul a fost realizat de iRonic, un regizor tanar si foarte talentat care a colaborat si cu alti artisti cunoscuti precum ADDA si Liviu Teodorescu. Intreaga actiune este redata intr-o nota foarte optimista si haioasa, personajul principal fiind interpretat chiar de Ally. “A fost foarte natural si firesc totul, chiar daca n-am experienta in actorie! Am fost eu asa cum sunt si m-am bucurat de fiecare moment! Foarte importanta a fost insa relatia de compatibilitate cu regizorul. Viziunea lui mi-a venit manusa! N-a fost nevoie de prea multe cuvinte ca sa-si dea seama cum sunt si ce-mi doresc! Totul a iesit pe placul meu si sper sa placa si celor care asculta si privesc!”

Copyright © 2015 to present. All rights are reserved by ALLY.